Nyíló ablak

Nyíló ablak

Nyíló ablak

Ez az típus az egyszárnyú, oldalra nyíló ablak, amelynél a jobbra vagy balra történő nyitásirány szabadon választható és az ablakkilincs a nyitásiránytól függően az ablakszárny oldalán található.

A nyíló ablak további jellemzője, hogy a szárny nem bukik hanem csak nyílik. A beépítés helyi adottságaitól függően a nyitásiránya szabadon megválasztható.

A nyíló ablakoknak (és az erkélyajtóknak is) záródási pontja kizárólag a függőleges oldalakon van, ezért aztán alkalmazását nem javasoljuk. Mindössze elhanyagolható árkülönbség mutatkozik a bukó-nyíló nyitási móddal szemben. Ugyanakkor annál a típusnál a szárny minden oldalán vannak záródási pontok, éppen ebből kifolyólag az a kivitel sokkal stabilabbnak mondható.

A fentiek alapján tehát a nyíló ablakot csak abban a különleges esetben tudjuk ajánlani, amkikor a szárny olyannyira keskeny, hogy a bukó-nyíló vasalat semmiképpen sem fér el benne. Ez körülbelül 40 cm-es szélességet jelent.

Minden ettől eltérő esetben a bukó-nyíló változat alkalmazása a célravezető megoldás.

Nyíló ablak séma

Nyíló ablak séma

Nyíló ablakainkat csúcsminőségű alapanyagokból készítjük, fokozott hőszigetelésű üvegezéssel.

Ez az ablak típus is horgonyzott belső acélmag merevítéssel készül, és az ütközőtömítésnek köszönhetően víz- és légzárása, hő- és hangszigetelése egyaránt kiemelkedő.

Ha már pontosan tudja, hogy mekkora méretű fix ablakra van szüksége, kérjen azonnali online árajánlatot!