Bukó-nyíló ablak

Bukó-nyíló ablak

Bukó-nyíló ablak

Egyszárnyú, oldalra nyíló ablak, mely egyben bukó funkciót is tartalmaz. A kilincs az ablakszárny oldalán helyezkedik el nyitásiránytól függően. A legközkedveltebb, legáltalánosabb ablak, szerkezetileg és statikailag ez az egyik legstabilabb megoldás.

A bukó-nyíló nyitásmód a legközkedveltebb az ablakok és erkélyajtók esetében. A szárny rendelkezik mind a bukó, mind a nyíló funkcióval. Nyitásiránya szabadon választható a helyi adottságok ismeretében (jobbos vagy balos).

A szárny minden oldalán záródási pontok helyezkednek el, így sokkal stabilabb záródást biztosít a csak bukó, illetve csak nyíló változatokhoz képest.



Legfontosabb jellemzői:

Bukó-nyíló séma

Bukó-nyíló séma

    – A vasalat hibás működtetés gátló funkcióval van ellátva, ez biztosítja, hogy nyitott állapotban ne lehessen bukó funkcióra állítani az ablakot, illetve bukó állásban ne lehessen kinyitni.
    – A résszellőző funkció (45 fokos kilincsállásnál néhány mm-rel kiengedi az ablakszárny tetejét) lehetővé teszi a rendszeres légcserét, ezzel megakadályozza a páralecsapódást és penészképződést.
    – A gombafejes zárelem gondoskodik a betörésvédelemről


Ha már pontosan tudja, hogy mekkora méretű fix ablakra van szüksége, kérjen azonnali online árajánlatot!